Menu


 

 

          W Restauracji U Studniara możesz skosztować wyśmienitych dań kuchni regionalnej i polskiej oraz oryginalnej kuchni włoskiej, której tajniki zdradził nam rodowity włoch z Toskanii Vincenzo Mecca. Vincenzo był szefem kuchni  włoskiej w Restauracji U Studniara i przez okres swej pracy przekazał naszej rodzinie receptury oparte na świeżych włoskich produktach.

 

Oferujemy kuchnię regionalną oraz polską

 

Kuchania regionalna

Przystawki:

- oscypek z grilla z żurawiną
- moskol z masłem czosnkowym

 

Dania:


- góralska kwaśnica
- koryto „Studniara”
- pstrąg górski (gotowany, wędzony lub z grilla)
- pierogi domowej roboty
- kotlet „Studniara” (zapiekany z oscypkiem)
- góralskie hałuski
- polędwica wołowa z grilla
- cielęcina w sosie borowikowym



Kuchnia włoska

Przystawki:


- crostini misti
- carpaccio 

Dania:


- prawdziwa włoska pizza
- makarony (spagetti, penne salmone oraz inne)
- sałatka z kurczakiem

Desery:


- panna cotta (czekoladowa, truskawkowa lub toffi)
- oryginalne włoskie tiramisu