Menu


 W Restauracji U Studniara możesz skosztować wyśmienitych dań kuchni regionalnej i polskiej oraz oryginalnej kuchni włoskiej, której tajniki zdradził nam rodowity włoch z Toskanii Vincenzo Mecca. Vincenzo był szefem kuchni  włoskiej w Restauracji U Studniara i przez okres swej pracy przekazał naszej rodzinie receptury oparte na świeżych włoskich produktach.


Kuchania regionalna


Przystawki:

  • oscypek z grilla z żurawiną
  • moskol z masłem czosnkowym


Dania:

  • góralska kwaśnica
  • koryto „Studniara”
  • pstrąg górski (gotowany, wędzony lub z grilla)
  • pierogi domowej roboty
  • kotlet „Studniara” (zapiekany z oscypkiem)
  • góralskie hałuski
  • polędwica wołowa z grilla
  • cielęcina w sosie borowikowym
  • gicz jagnięca


Kuchnia włoska


Przystawki:

  • crostini misti
  • carpaccio 


Dania:

  • prawdziwa włoska pizza
  • makarony (spaghetti bolognese, penne salmone oraz inne...)
  • sałatka z kurczakiem



Desery:

  • panna cotta 
  • oryginalne włoskie tiramisu